Ska du riva någonting?

När man ska riva är det viktigt att man har koll på lagen. Lagen säger att man inte får riva allt utan tillstånd. Man måste också följa de regler som finns för miljö- och hälsoskydd när det kommer till rivningsarbeten. Det är alltså viktigt att man gör en bra research innan man börjar med projektet.

Om du ska riva ett hus eller en lägenhet som är byggt före 1930 så måste du ansöka om tillstånd. I de flesta fall går det att få tillståndet beviljat, men det finns en del restriktioner. Därför är det alltid bäst att kolla med kommunen innan man påbörjar arbetet.

När man ska riva något som inte är byggt efter 1930 så behöver man inte ha något tillstånd, men det finns fortfarande vissa regler som måste följas. Man måste t ex följa de regler som finns för miljö- och hälsoskydd. Därför är det alltid bäst att kolla med kommunen eller en rivningsfirma innan man påbörjar arbetet.

Det finns flera olika sätt att gå tillväga när för rivningsarbeten. Om du bara ska riva en del av ett hus eller en lägenhet så kan du göra det själv, men det är viktigt att du har koll på lagen. Du kan alltid anlita en firma och det är att rekommendera. Om du bor här i Trelleborg som jag gör så finns det några företag som erbjuder tjänster som har med det här att göra och behöver du hjälp i en annan stad så finns det även företag där som gör det och du kan finna dem om du söker på nätet.

Kostnaden varierar beroende på vad du ska riva och hur stort område det är. Om du vill ha ett prisförslag så kan du alltid höra av dig och hör gärna av dig till ett par tre företag, så har du någonting att jämföra med.